Vikend započnite obilaskom tržnice, u nabavci sezonskih namirnica oko kojih ćete zatim graditi svoj tjedni meni. Kupite bundevu, kruške i jabuke, kestene, a u kombinaciju ubacite i kakav lijepi komad mesa i domaća jaja. Još jednom bacite pogled na popis za trgovinu, u vrećicu dodajte što vam nedostaje pa se zaputite kući i krenite s opuštenim vikend kuhanjem.
JUHE ZA POČETAK
Kada ste već ugrabili najljepši primjerak buče, napravite kremastu juhu koje će se tražiti porcija više. Dodajte i komadić slanine i dodatno podignite cijelo jelo, a ako je potrebno, u pećnici ili na tavi možete tostirati i komadiće starog kruha, dodati mu maslinovo ulje i začinsko bilje po želji pa poslužiti kao hrskavu, zasitnu komponentu uz juhu.
Osim krem juhe, tu je i recept za pravu domaću juhu s knedlama bez koje nedjeljni ručak često nije potpun. Napravite je po našem receptu i nećete puno pogriješiti, a vrlo vjerojatno će se lonac u kojem se juha kuhala isprazniti do kraja.
VIKEND JE, NEK‘ NA STOLU BUDE I NEŠTO "ZA USPUT"
Kada već dan provodite u kuhinji, razmislite i o pripremi slanih zalogaja koji će se grickati usput, dok se ručak čeka ili prije večere. Prženo pecivo po receptu Lidije Bastianich uvijek je dobra ideja, a osim toga, ako vam stiže ekipa ili samo želite pogledati dobar film uz grickalice, napraviti možete i prejednostavne, hrskave štapiće za koje će vas vrlo vjerojatno svi tražiti recept.
PRŽENA PECIVA PO RECEPTU LIDIJE BASTIANICH
GLAVNO JELO: TRAŽIT ĆE SE REPETE
Želite li stvarno zadiviti ekipu za stolom, napravite rolanu piletinu po receptu Mate Jankovića. Osim što je sočna i ukusna, odlična je uz priloge, ali i idućeg dana kao dodatak sendviču. Ako koji komad uspijete sačuvati, naravno.
Osim pileće, napraviti možete i roladu od komada svinjetine. Popularna porchetta idealan je odabir ako vam na ručak dolazi veće društvo, ali i ako u bogatom mesnom jelu želite uživati dva dana. Recept su nam otkrila braća Čučković pa možete biti sigurni da s ovim nema greške.
PORCHETTA PO RECEPTU BRAĆE ČUČKOVIĆ
SLATKIŠ NA KRAJU
Niste uzalud kupovali kruške i jabuke, sada je vrijeme da ih upakirate u omiljene slastice. Od jabuka napravite koh, prejednostavan kolač priprema kojeg ne oduzima previše vremena, ali je toliko dobar da će vas svi pitati za recept.
Osim koha s jabukama, od krušaka možete napraviti sočne tortice, a da bi bile još primamljivije, dodajte im i malo ruma te čokoladu. Osim u formi muffina, ovaj kolač možete napraviti i u klasičnoj formi biskvita s kremom.
TORTICE S KRUŠKAMA, RUMOM I ČOKOLADOM
Na kraju, u slučaju da se osjećate posebno inspirirani, razmislite i o raskošnoj torti od kestena. Radi se od beze kora i slatke jesenske kreme i apsolutni je hit na svakom stolu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....