VIKEND MENI

Ovog vikenda mijesimo kruh, kuhamo juhu i kare u bogatom umaku i radimo tortu i štrudlice

 @lidiabastianich Instagram/ Marko Miščević/Cropix/ Lidija Lončarić
Pripremili smo detaljan vikend meni, od bogatog doručka, preko zasitnog ručka i pravih jesenskih deserata

Vikend za nas predstavlja ona dva dana u tjednu kada se prepuštamo apsolutnom opuštanju i uživamo u onome što volimo najviše – dobroj hrani i istom takvom piću. Upravo zato, ovih smo vam dana pripremili nekoliko ideja za vikend meni s jelima koja neće moći odbiti čak i najveći izbirljivci. Od toplog kruha za dobro jutro, preko domaće granole, juha i mesnih delicija u bogatim umacima pa sve do deserata stvorenih za hladne jesenske dane - imamo recepte za ultimativno vikend guštanje.

ŠTO ZA DORUČAK?

Vikend doručci uvijek su nekako posebniji od onih užurbanih svakodnevnih pa su tako sastavni dio za sporo uživanje subotom i nedjeljom jaja na oko, zdjelica dobrih pahuljica ili granole i kakav sočan sendvič. Dodajte tome i domaći kruh na malo drugačiji način i topla peciva po receptu slavne chefice, čašu cijeđenog soka od naranče, limuna i mandarine i šalicu kave ili čaja i uvod u vikend postaje kompletan.

KRUH OD CIKLE

image
Marko Miscevic/Cropix


HRSKAVA PECIVA PO RECEPTU LIDIJE BASTIANICH

image
@lidiabastianich Instagram/


SENDVIČ S LOSOSOM I JAJIMA

image
Berislava Picek/Cropix/

DOMAĆA GRANOLA

image
Berislava Picek/Cropix/

UZ PITU I SVINJETINU, OBAVEZNO I NEŠTO NA ŽLICU

Subotnje popodne začinite toplom, gustom juhom od omiljene buče, a za još više okusa, svakako razmislite da buču, umjesto kuhanja, jednostavno ubacite u pećnicu, pretvorite u pire, a zatim nastavite s klasičnom pripremom. Uz juhu će se odlično složiti i zasitna pita s piletinom prekrivena pire krumpirom pa zapečena. U nedjelju se pak upustite u pripremu tafelšpica na način kako to rade u omiljenoj zagrebačkoj gostionici Ficlek, a za glavno jelo svakako razmislite o kombinaciji svinjetine i mandarina.

KREM JUHA OD BUČE S PREPEČENIM KRUHOM

image
Marko Miscevic/Cropix/


PITA S PILETINOM, PRŠUTOM I PIRE KRUMPIROM

image
Berislava Picek/Cropix/


TAFELŠPIC

image
Berislava Picek/Cropix/


SVINJSKI KARE S MANDARINAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

SOČNE, SLATKE, HRSKAVE SEZONSKE SLASTICE

Kada su u pitanju slastice, do sada smo već naučili, vikendom se kalorije ne broje i sve je dopušteno. Tako ovog vikenda radimo raskošnu mekane i sočne mini kuglofe od buče, a nakon nedjeljnog ručka sladimo se tortom od kestena s beze korama. Osim toga, dobra ideja bit će i jednostavan kolač s narančom i rogačem, ali i brze hrskave štrudlice iz kalupa za muffine koje možete napuniti jabukama ili drugim voćem po želji.

KOLAČ S NARANČOM I ROGAČEM

image
Marko Miscevic/Cropix


MINI KUFLOFI OD BUČE

image
Berislava Picek/Cropix/


KESTEN TORTA S BEZE KORAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

HRSKAVE ŠTRUDLICE OD JABUKA IZ KALUPA ZA MUFFINE

image
Lidija Lončarić/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:38