Tvrdnjom da cvjetača može biti puno više od juhe započinjemo tjedan i radimo je pečenu u pećnici s tahinijem. Nastavljamo brzom štrudlom od buče s gotovim korama, a zatim u srijedu radimo zasitno, a tako jednostavno varivo od graha, leće i slanine. Tjedan nastavljamo slasnim tanjurom brze tjestenine s porilukom i gljivama, a zatim užurbani petak popravljamo otvorenim sendvičima sa sardinama. Vikend smo rezervirali za slatke knedle s čokoladom i lješnjacima i bogatu piletinu u umaku koja se odlično slaže sa svim omiljenim prilozima. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Cvjetaču volimo u juhama, obožavamo je pohanu i hrskavu, a još nam je draža pripremljena na najjednostavniji način - pečena u pećnici. Premažite je brzim umakom, a dok se peče, napravite prilog po želji. Dobra ideja bit će kus kus i bulgur, ali i kakva jednostavna i bogata salata.
UTORAK
Štrudle od buče nikad dosta pa smo tako početak tjedna odlučili iskoristiti za ovaj brzi, ali predobar ručak. Štrudlu ovog puta radimo od kupovnih kora, malo svježeg sira i vrhnja, jaja i ribane buče, a zatim je još toplu i hrskavu poslužujemo uz čašu jogurta.
SRIJEDA
Dan za ručak na žlicu ovog tjedna slavimo gustim, zasitnim varivom od graha i leće. Dodajemo i malo slanine, a ako jušna jela volite učiniti još bogatijima, u lonac možete ubaciti i par dobrih kobasica.
ČETVRTAK
Kada razmišljamo o brzom ručku usred tjedna, na pamet nam najčešće pada slasna tjestenina. Ovog puta kombiniramo poriluk i preskačemo pirjanje luka, šampinjone ili druge gljive po želji i malo slatkog vrhnja. U slučaju da ga izbjegavate, uvijek možete koristiti i klasično kiselo vrhnje koje ste razmutili s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina ili, pak, mascarpone sira. Također, ovako pripremljenu tjesteninu možete i zapeći s malo mozzarelle i parmezana.
TJESTENINA S PORILUKOM I GLJIVAMA
PETAK
Sendvič za ručak odavno je prestao biti nešto što izbjegavamo. Dobar spoj sastojaka na komadu kvalitetnog kruha može biti itekako dobar i zasitan obrok pa smo tako ovog puta napravili otvorene sendviče s krem sirom, sardinama i ukiseljenim lukom. Uvijek dobra ideja bit će i šaka sezonske salate.
SUBOTA
Nakon jednostavnog ručka u petak, u subotu smo se odlučili malo potruditi i napraviti svoje tijesto za knedle pa ga napuniti omiljenim čokoladnim namazom. Važno je dodati kako će kvalitetniji namaz dati bolje rezultate, a onaj koji napravite sami još bolje. Na kraju sve uvaljajte u hrskave pečene lješnjake i uživajte u slatkom ručku.
KNEDLE S ČOKOLADOM I LJEŠNJACIMA
NEDJELJA
Za kraj tjedna ostavili smo piletinu u povrtnom umaku. Povrće iz umaka možete ostaviti u komadićima, ali i blendati kako biste dobili kremasti umak koji se najbolje slaže uz domaće rezance, ali i pire krumpir, šufnudle ili trgance.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....