Još jedan tjedan započinjemo s niskim temperaturama i pravim comfort foodom i radimo kremasti špinat s pire krumpirom i jajima. Nastavljamo gustom juhom s lećom i cvjetačom, a zatim u srijedu ponovno kuhamo nešto na žlicu. Ovog puta na redu je varivo s kiselim kupusom, krumpirom i kobasicama. Dan kasnije radimo slasne mini štrudle sa sirom, a zatim i tjesteninu s lososom. Za vikend je na redu mesna štruca na malo drugačiji način, dok u nedjelju radimo pohance s limunom i sirom. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Nema ništa bolje od tanjura kremastog špinata s pire krumpirom i jajima na hladan ponedjeljak. Ovog puta okušajte se u pripremi poširanih jaja, a ako vam to ne ide od ruke, možete ih jednostavno skuhati tako da žumanjak ostane mekan ili pržiti na ulju.
KREMASTI ŠPINAT S JAJIMA I PIRE KRUMPIROM
UTORAK
Guste juhe također su jedan od favorita na sve hladnije dane. Razmislite o varijanti s lećom i cvjetačom koja će vas zasititi, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena.
GUSTA JUHA S LEĆOM I CVJETAČOM
SRIJEDA
U srijedu na red dolazi klasično zimsko jelo kojem se volimo vratiti. Bogato varivo s kiselim kupusom, kobasicama i krumpirom uvijek je dobra ideja kada zahladi, a osim pobrojanih sastojaka ili umjesto krumpira, dodati možete i konzervu graha.
VARIVO S KISELIM KUPUSOM, KRUMPIROM I KOBASICAMA
ČETVRTAK
Nakon jela na žlicu, tu su i hrskave mini savijače. Napravite ih kako biste inače radili klasičnu savijaču sa sirom, samo u mini izdanju i ovim slasnim zalogajima osvojite i male i velike. Najbolje se slažu uz čašu jogurta.
PETAK
Na riblji petak ovog puta odlučili smo napraviti još jedan kremasti hit. Tjestenini s lososom teško je odoljeti, a ova u kojoj ćete gust i ljepljiv umak dobiti od vode u kojoj se kuhala tjestenina bit će laganiji i još ukusniji od teških umaka na bazi vrhnja za kuhanje kakvi se obično poslužuju u restoranima.
SUBOTA
Ako volite mesnu štrucu, ovo jelo zasigurno će vam se svidjeti. Mljeveno meso zapržite s dodacima kao što su šampinjoni i slanina, a zatim sve zajedno upakirajte u lisnato tijesto. Štrucu poslužite uz prilog po želji i veliku zdjelu zelene salate.
MESNA ŠTRUCA U LISNATOM TIJESTU
NEDJELJA
A što kažete na malo drugačije pohano meso? Ovog puta krušne mrvice pomiješali smo s koricom eko limuna i parmezanom, a osim toga, volimo ih zamijeniti i mljevenim krekerima ili još hrskavijim panko mrvicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....