TJEDNI MENI

Ovog tjedna kuhamo varivo od kiselog kupusa, špinat s pire krumpirom i radimo mini savijače

 Jirkaejc/Getty Images/istockphoto
Osim toga, kuhamo i gustu juhu od cvjetače i leće, tjesteninu s lososom, mesnu štrucu u lisnatom i malo drugačije pohance

Još jedan tjedan započinjemo s niskim temperaturama i pravim comfort foodom i radimo kremasti špinat s pire krumpirom i jajima. Nastavljamo gustom juhom s lećom i cvjetačom, a zatim u srijedu ponovno kuhamo nešto na žlicu. Ovog puta na redu je varivo s kiselim kupusom, krumpirom i kobasicama. Dan kasnije radimo slasne mini štrudle sa sirom, a zatim i tjesteninu s lososom. Za vikend je na redu mesna štruca na malo drugačiji način, dok u nedjelju radimo pohance s limunom i sirom. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Nema ništa bolje od tanjura kremastog špinata s pire krumpirom i jajima na hladan ponedjeljak. Ovog puta okušajte se u pripremi poširanih jaja, a ako vam to ne ide od ruke, možete ih jednostavno skuhati tako da žumanjak ostane mekan ili pržiti na ulju.

KREMASTI ŠPINAT S JAJIMA I PIRE KRUMPIROM

image
Angelika Heine/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Guste juhe također su jedan od favorita na sve hladnije dane. Razmislite o varijanti s lećom i cvjetačom koja će vas zasititi, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena.

GUSTA JUHA S LEĆOM I CVJETAČOM

image
Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

U srijedu na red dolazi klasično zimsko jelo kojem se volimo vratiti. Bogato varivo s kiselim kupusom, kobasicama i krumpirom uvijek je dobra ideja kada zahladi, a osim pobrojanih sastojaka ili umjesto krumpira, dodati možete i konzervu graha.

VARIVO S KISELIM KUPUSOM, KRUMPIROM I KOBASICAMA

image
Jirkaejc/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Nakon jela na žlicu, tu su i hrskave mini savijače. Napravite ih kako biste inače radili klasičnu savijaču sa sirom, samo u mini izdanju i ovim slasnim zalogajima osvojite i male i velike. Najbolje se slažu uz čašu jogurta.

MINI SAVIJAČE SA SIROM

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

PETAK

Na riblji petak ovog puta odlučili smo napraviti još jedan kremasti hit. Tjestenini s lososom teško je odoljeti, a ova u kojoj ćete gust i ljepljiv umak dobiti od vode u kojoj se kuhala tjestenina bit će laganiji i još ukusniji od teških umaka na bazi vrhnja za kuhanje kakvi se obično poslužuju u restoranima.

TJESTENINA S LOSOSOM

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Ako volite mesnu štrucu, ovo jelo zasigurno će vam se svidjeti. Mljeveno meso zapržite s dodacima kao što su šampinjoni i slanina, a zatim sve zajedno upakirajte u lisnato tijesto. Štrucu poslužite uz prilog po želji i veliku zdjelu zelene salate.

MESNA ŠTRUCA U LISNATOM TIJESTU

image
Lauripatterson/Getty Images

NEDJELJA

A što kažete na malo drugačije pohano meso? Ovog puta krušne mrvice pomiješali smo s koricom eko limuna i parmezanom, a osim toga, volimo ih zamijeniti i mljevenim krekerima ili još hrskavijim panko mrvicama.

POHANA PILETINA S LIMUNOM I SIROM

image
Stockplanets/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:52