Na ovaj predbožićni tjedan odlučili smo se posvetiti jednostavnijim jelima priprema kojih ne oduzima previše vremena, a ipak griju izvana i iznutra i pripremaju nas na delicije koje na stol tek dolaze. Tjedan tako započinjemo povrtnom juhom s mesnim okruglicama, nastavljamo ječmenom salatom s mljevenim mesom, a zatim u srijedu ponovno radimo jelo na žlicu, i to juhu od slanutka s paprikom i kobasicama. Poslužiti je možete dva dana ili u četvrtak napraviti novo varivo sa svinjetinom i bijelim grahom. U petak odmorite od jela na žlicu i napravite smotuljke od lisnatog tijesta s dimljenim lososom i sirom, a zatim za vikend pripremite hrskavu junetinu iz woka s povrćem i svinjsku potrbušinu iz pećnice. Recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Kako bi tjedan počeo lagano i baš kako treba, napravite jednostavnu povrtnu juhu s mesnim okruglicama. Koristiti možete već gotove mesne okruglice koje ste kupili ili smrznute ostatke od nekog prošlog ručka, a za juhu vam neće trebati baš nikakvi posebni dodaci.
POVRTNA JUHA S MESNIM OKRUGLICAMA
UTORAK
Još jedan laganiji, a zasitan ručak pripremamo u utorak. Ječmu dodajte mljevenu junetinu, luk, mrkvu i začine pa napravite salatu koja je odlična topla, ali i hladna.
JEČMENA SALATA S MLJEVENIM MESOM
SRIJEDA
Slanutak, kobasice i paprike glavne su zvijezde guste juhe koju radimo u srijedu. Osim toga, trebat će vam i crno vino, rajčica, temeljac i krumpir koji će juhu učiniti još gušćom. Poslužite je samostalno ili uz hrskavi, tostirani kruh koji ste natrljali češnjakom.
JUHA S PAPRIKOM, KOBASICOM I SLANUTKOM
ČETVRTAK
Nakon slanutka, na redu je grah. Varivo sa svinjetinom i grahom uopće ne mora biti komplicirano, a može biti ukusno toliko da će se za stolom tražiti porcija više. Čak i među onima najizbirljivijima.
VARIVO SA SVINJETINOM I BIJELIM GRAHOM
PETAK
Nakon jela na žlicu, na redu je nešto jednostavniji ručak za koji će vam trebati pakiranje lisnatog tijesta, luk, špinat, mozzarella i dimljeni losos, a potom ćete sve zajedno, oblikovano u male pužiće, ubaciti u pećnicu. Poslužite samostalno ili uz kakav dobar umak na bazi grčkog jogurta, s koprom i mali limunova soka.
SMOTULJCI OD LISNATOG TIJESTA S DIMLJENIM LOSOSOM I SIROM
SUBOTA
Vikendom imamo dovoljno vremena posvetiti se malim guštima pa, ako se s vremena na vrijeme volite počastiti azijskim okusima, wok s junetinom i povrćem u umaku od naranče mogao bi biti više nego dobra ideja za subotnji ručak.
NEDJELJA
I na kraju, pečenje! Svinjska potrbušina komad je mesa koji ne košta puno, a može biti itekako slastan ručak. Napravite ga po našem receptu i gledajte kako svi za stolom nakon ovog ručka ližu prste.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....