Trebat će vam:
4 crvene paprike
1 šalica kuhanog kuskusa
100 g kuhane leće
3 žlice paste od rajčice
1 žličica dimljene mljevene paprike
1 rajčica
2 režnja češnjaka
100 g feta sira
svježi sok od limuna
svježi peršin
grčki jogurt
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Odrežite peteljke i vrhove paprika. Izvadite i bacite sjemenke i opne iz unutrašnjosti paprike. Paprike uspravno posložite u posudu za pečenje i pospite malo soli. Pecite paprike dok malo ne omekšaju, oko 15 minuta. Rubovi bi trebali početi blago smeđiti i naginjati se prema unutra. Dok se paprike peku, pomiješajte kuskus koji ste skuhali prema uputama na pakiranju, kuhanu leću, pastu od rajčice, papriku, usitnjenu rajčicu i češnjak. Dobro promiješajte. Lagano uklopite fetu. Kušajte nadjev i po potrebi ga začinite s malo soli i papra. Paprike napunite mješavinom. Punjene paprike vratite u pećnicu i nastavite peći dok se nadjev ne zagrije i paprike još ne omekšaju, još 15 do 25 minuta. Gotove paprike pokapajte s malo limunova soka i pospite svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....