Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 žlica ulja
½ srednjeg luka
4-6 režnjeva češnjaka
130 g mrkve
4 stabljike celera
½ žličice sušene majčine dušice
½ žličice sušenog origana
½ žličice luka u prahu
prstohvat papra
1 l povrtnog temeljca
400 g slanutka iz konzerve
prstohvat soli
1-2 žličice soja umaka
60 g bijele riže dugog zrna
peršin
Priprema:
Zagrijte ulje u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjeni luk, češnjak i mrkvu i kuhajte dvije minute. Dodajte usitnjeni celer, začinsko bilje i druge začine prema želji pa promiješajte. Kuhajte dvije minute. Dodajte temeljac, slanutak, sol, soja umak i promiješajte. Dodajte opranu i procijeđenu rižu i pustite da prokuha. Kuhajte djelomično poklopljeno 12-15 minuta dok riža ne bude kuhana. Kušajte i prilagodite sol. Dodajte još začina ako je potrebno. Poslužite juhu ukrašenu peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....