Nije tajna da svi volimo jednostavne recepte i jela priprema kojih nam ne oduzima previše vremena, a i dalje su ukusna i nestaju u trenu. Posebno su nam draga ona koja su gotova unutar sat vremena, a ostavljaju dojam kao da smo u kuhinji proveli cijeli dan. Majstorica za upravo takve recepte je Katarina Đozović, na društvenim mrežama poznata i kao Kate Homecooking, čiji smo proteinski quiche i palačinku iz friteze na vrući zrak još davnih dana stavili na popis jela koja obavezno moramo isprobati. A onda smo tom popisu ovih dana dodali još jedan favorit koji nam se svidio već na prvi pogled.
Naime, otkad je Katarina na svom Instagram profilu objavila fotografiju jednostavne, a tako kremaste čokoladne torte, znali smo da taj recept moramo imati. Riječ je o torti od četiri sastojka koju, kaže Katarina, mogu napraviti apsolutno svi i gotova je u 15 minuta. Sve što će vam trebati su keksi, maslac, kokosovo mlijeko i čokolada, dakle, sastojci koje vrlo lako možete kupiti u najbližem supermarketu i koji će vas koštati otprilike 10-ak eura.
Katarina je recept podijelila sa svojim pratiteljima na Instagramu, a mi ga u nastavku prenosimo u potpunosti. I jedva čekamo priliku da ga isprobamo i sami. Zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito.
Za podlogu će vam trebati:
100 g usitnjenih čokoladnih keksa
50 g rastopljenog maslaca (ili extra djevičanskog kokosovog ulja ili kakao maslaca)
Za čokoladnu kremu:
200g kvalitetne tamne s visim udjelom kakaa
1 limenka kokosovog mlijeka od cca 400ml, al samo gusti dio, odnosno kokosovo vrhnje (cca 300 g)
Priprema:
Kekse usitnite i pomiješajte s otopljenim maslacem pa utisnite u manji kalup za tortu. Čokoladu i kokosovo vrhnje rastopite na pari (stavite na drugu veću posudu u kojoj je vruća voda) i kad se čokolada skroz rastopi, prelijte preko podloge. Po želji pospite s malo cvijeta soli. Dobro ohladite i poslužite sa svježim malinama ili voćnim pekmezom po izboru.
Dodatno!
Ako imate zaleđeno bobičasto voce, jednu mjericu kratko iskuhajte sa dva vanili šećera ili malo meda i poslužite kao preljev umjesto pekmeza.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....