Trebat će vam:
4 kg svinjske lopatice bez kosti
mješavina začina (dry rub) ili kombinacija soli papra i češnjaka u prahu
majoneza
češnjak u granulama
manja glavica crvenog kupusa
2 mrkve
1 žlica senfa
sol
sok limete
pecivo brioche burger
matovilac
BBQ umak po želji
Priprema:
Svinjsku lopaticu premažite začinima i ostavite u hladnjaku najmanje tri sata. Smoker pripremite za dimljenje na temperaturi od 110 °C, dodajte drvo jabuke za dim. Stavite meso u smoker i nakon što temperatura mesa dostigne temperaturu od oko 62 °C, što je nakon otprilike četiri sata dimljenja, lopaticu zamotajte u aluminijsku foliju i nastavite pečenje na jednakoj temperaturi. Lopatica je gotova kada konačna unutarnja temperatura mesa dostigne 93 °C. Ostavite lopaticu da se odmori 20-30 minuta te izvucite komade mesa vilicom. Pripremite majonezu s češnjakom u granulama: pomiješajte ih u omjeru od jedne žličice češnjaka na tri žlice majoneze. Salatu Coleslaw pripremite od jedne manje glavice crvenog kupusa koju ste sitno narezali, dvije naribane mrkve, šest žlica majoneze i jedne žlice senfa. Začinite sa soli i sokom limete. U pecivo brioche burger prvo stavite s obje strane majonezu s češnjakom, zatim vučenu svinjetinu pomiješanu s BBQ umakom, coleslaw i matovilac.
ROŠTILJ NA BALKONU
Ovo je ultimativni recept za BBQ pulled pork burger, morate ga isprobati
Uz nekoliko izmjena, ovakav pulled pork možete pripremiti i na svom balkonu ili pećnici
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?