snima: Berislava Picek
recept: Mateja Domitrović
skuhala i pojela: Dobra hrana
Što se tiče sira, ovdje nema kompromisa, želite li najbolji cheesecake ne štedite na mascarponeu, želite li drugačiju varijantu, ali malo odmaknutu od klasike pomiješajte malo svježeg kravljeg sira s 2 žlice meda i malo otopljene bijele čokolade. Keksi? Mi volimo kombinirati obične digestive kekse s onim čokoladnim. Ovo je neki osnovni recept koji je prilično jednostavan i koji bi trebao funkcionirati u bilo kojoj situaciji. Za dašak svježine postigli smo cvjetovima bazge i moramo priznati da je ova kombinacija kremastog sira i bazge-genijalna!
Trebat će vam:
• 220 g Digestive keksa
• 100 g maslaca
• 50 g šećera
• 400 g svježeg sira, što kremastijeg
• 150 ml slatkog vrhnja
• šećer u prahu
• 1 limun
• 2 žlice sirupa od bazge
Priprema:
Kekse staviti u vrećicu za zamrzavanje pa ih usitnite batom za meso ili valjkom za tijesto. Rastopite maslac, pa njime prelijte kekse i šećer. Smjesu od keksa rasporedite u kalup za torte i ostavite na hlađenju u frižideru (oko sat do dva). U posudu stavite sir pa mu dodajte naribanu limunovu koricu i sok (dodavajte ih malo po malo dok ne postignete željeni okus), šećer u prahu, sirup od bazge pa sve promiješajte. Na kraju umiješajte nježno i istučeni šlag. Rasporedite smjesu po podlozi od keksa i hladite par sati u frižideru
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....