DOMAĆI JE NAJBOLJI

Ovo je najjednostavniji recept za kruh na koji ćete ovih dana naići, uspijeva i onima koji nisu previše vješti u kuhinji

Nedavno smo posjetili ponovno otvoreni restoran Skenderica 1912., gdje su nam, među ostalim, otkrili i recept za jednostavan lijevani kruh

Trebat će vam:

500 g glatkog brašna

500g oštrog brašna

700 ml tople vode

1 žlica šećera

1 žlica soli

1 kockica kvasca

150 ml maslinova ulja

svinjska mast

Priprema:

U toploj vodi pomiješajte žlicu šećera i kvasac i pustite da stoji 15 minuta kako bi se kvasac aktivirao. U većoj zdjeli pomiješajte oštro i glatko brašno, žlicu soli i maslinovo ulje pa dodajte aktivirani kvasac. Žlicom pomiješajte sve sastojke. Dobit ćete nešto rjeđe tijesto, ali takvo treba biti. Pustite da stoji 15-ak minuta. Nakon toga, tijesto prebacite u kalup za kruh koji ste prethodno premazali svinjskom masti i lagano posipali brašnom. Pustite da odmara još 15 minuta na toplom, a zatim pecite na 180 °C 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:42