Ovo sočno pečeno pile, s hrskavom zlatnom koricom i savršeno začinjenim mesom, bit će pravi hit na vašem stolu
Trebat će vam:
1 pile
100 g maslaca
sol i papar
limun
timijan
2 glavice luka
5 režnjeva češnjaka
Priprema:
Pile najprije dobro natrljajte soli i paprom, a zatim mu ispod kože na različitim dijelovima ugurajte komadiće maslaca. U posudu za pečenje stavite kocku maslaca i malo ulja, dodajte kriške limuna, timijana, luk koji ste narezali na veće komade i češnjak koji ste samo zgnječili. Dodajte malo vode. Na to stavite pile i ubacite u pećnicu. Pecite najprije pokriveno 30 minuta, a zatim otkrijte i pecite još otprilike sat do dva vremena otkriveno na 180 stupnjeva. Pred kraj pojačajte temperaturu na 200-220 kako bi pile dobilo lijepu boju. Imajte na umu da duljina pečenja ovisi o tome koliko je veliko pile.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....