Trebat će vam:
600 g mljevenog mesa
100 g riže
10-ak paprika
Peršin
Sol i papar
1 luk
1-2 konzerve pelata
1 žličica šećera
2 režnja češnjaka
Sol i papar
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte meso, sirovu rižu, sitno sjeckani peršin, sol i papar. Dodajte i začine prema želji. Paprike očistite, kratko ih zapecite na tavi s malo maslinova ulja kako bi pustile aromu i napunite dobivenom smjesom pa ih ostavite sa strane. U posudi koja ima poklopac i može u pećnicu, najprije zagrijte ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte dok ne poprimi boju. Zatim dodajte protisnuti češnjak. Nakon jedne minute dodajte pelate i sve dobro pomiješajte. Začinite soli, paprom i dodajte žličicu šećera. Kuhajte 20-ak minuta i u međuvremenu dodajte vode ili temeljca i razbijte sve komade rajčice. U umak od rajčice dodajte punjene paprike, poklopite ih i ubacite u pećnicu. Pecite sve zajedno sat vremena, a pred kraj otklopite i pecite još 10 minuta otvoreno. Poslužite toplo.