ZABORAVITE PEĆNICU

Ovih 7 jednostavnih jela spasit će vas na vruće ljetne dane, gotova su u 30-ak minuta

 Marko Miščević/Cropix
Napravite brza ljetna jela koja nisu samo salata i koja će vas zasititi, a priprema vam neće oduzeti previše vremena

Kada temperature porastu iznad 25 stupnjeva, bacamo se na kauč ispod klime i gubimo volju za dugotrajnim stajanjem za štednjakom ili paljenjem pećnice. Zato smo danas, na posebno vruć dan, odlučili izdvojiti nekoliko jednostavnih, zasitnih i brzo gotovih jela stvorenih za upravo ovakve prilike. Na našem popisu našla se omiljena ljetna hladna juha, zatim jela s tjesteninom, zasitni rižoto s tikvicama te kus kus s piletinom, a imamo i recept za brzinski čokoladni desert koji ovog ljeta ne želite propustiti.

HLADNA JUHA GOTOVA U 10 MINUTA

Za dobru hladnu juhu treba vam manje od 5 minuta, a najvažniji sastojak je kvalitetno povrće. I vjerujte nam, od ove zasigurno nema bolje.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

ŠURLICE S JAJIMA, FETA SIROM I SLANUTKOM

Naša Slavica Šagolj otkrila nam je recept za zasitnu salatu kojoj vrlo jednostavno možete dodati i druge sastojke po želji, a dobra je ideja i kada želite potrošiti višak sastojaka iz hladnjaka.

image
Berislava Picek/Cropix

SALATA S TUNOM I KRUMPIROM

Bogata, zasitna i kremasta, ova salata dobar je odabir ljeti, ali i zimi. Upotpunite je slatkim rajčicama, mladim lukom, kojom paprikom i navalite.

image
Lidija Lončarić/

RIŽOTO S TIKVICAMA

Nije tajna da su tikvice jedan od omiljenih plodova u ljetno doba. Obožavamo ih punjene, u popečcima i juhama, a najdraže su nam u kremastim jelima poput ovog rižota.

image
Marko Miščević/Cropix

TJESTENINA PESTOM OD BLITVE I BOSILJKA

Blitva ne mora biti dosadna, napravite pesto s bosiljkom, umiješajte ga u tjesteninu, rižu ili poslužite uz komad mesa i na brusketi...

KUS KUS S PILETINOM I POVRĆEM​

Recept za ovo jelo s nama je podijelila Nastasja Chiara Petrić. Rekla je kako je u pitanju ručak koji se priprema u 15-ak minuta, a uz to sadrži hranjive i ukusne elemente koji će vas zasititi. Mogao bi se svidjeti čak i najmlađima.

image
Berislava Picek/Cropix

ZA DESERT: Brza čokoladna krema od prosa

"Jako čokoladan, ali jako lagan i potpuno bezgrešan - skoro ručak", rekla nam je Maja Brekalo kada je s nama podijelila recept za ovaj brzi čokoladni desert.

image
Maja Brekalo/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:15