Kada smo prvi put vidjeli fotografiju ovog jela, brzinski smo obrisali sline iz kuteva usana pa autoricu i, srećom, našu suradnicu Anitu Šarić zamolili za recept. Riječ je o, kako nam je kasnije objasnila, najslasnijim njokima u umaku u kojem glavnu ulogu igra talijanska kobasica salsiccia.
Priprema uopće nije komplicirana i, osim kobasice, trebat će vam tek nekoliko sastojaka kao što su pelati, slatko vrhnje, malo tikvice, češnjak i svježi bosiljak. I baš zbog ove kombinacije namirnica zaključili smo kako je upravo ovo jelo idealno za oproštaj s ljetom, jer sadrži omiljene nam tikvice i aromatično, fino začinsko bilje, ali i bogatu kobasicu koju kasnije poslužujemo u kremastom umakom, koji će u nadolazećim hladnijim jesenskim danima biti idealna utjeha
.Osim toga, veliki je plus i to što je jelo brzo gotovo pa može biti dobra opcija za jednostavnu večeru nakon napornog radnog dana, ali i pravu malu gozbu vikendom, kada će vam nakon ovako dobrog ručka ostat više vremena za odmor. Recept Anite Šarić ostavljamo u nastavku.
Za njoke u umaku od salsiccie trebat će vam:
150 g salsiccie (talijanske kobasice)
200 g pelata
100 ml slatkog vrhnja
pola tikvice (narezane na tanke polumjesece)
2 češnja češnjaka (protisnuta)
svježi bosiljak (šaka listova)
maslinovo ulje
sol i papar
parmezan
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i dodajte češnjak koji ste protisnuli. Lagano prepržite pa dodajte salsicciu koju ste prethodno skinuli s crijeva i natrgali na manje komadiće. Pržite dok ne porumeni. Umiješajte narezane tikvice i pirjajte nekoliko minuta dok ne omekšaju. Dodajte pelate (protisnite ih kroz prste) i malo vode pa pustite da se umak kuha na laganoj vatri par minuta, dok se malo ne zgusne. Umiješajte slatko vrhnje i šaku naribanog parmezana. Začinite soli, paprom i dodajte nasjeckani svježi bosiljak. U gotovi umak dodajte skuhane njoke i pažljivo ih promiješajte da se svi sastojci ravnomjerno oblože umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....