Kao pašta, ali nije

Ovi neočekivani tortellini iznenadit će i oduševiti vaše goste pa ih spremite već za iduće druženje

Vrlo brzo ćete savladati metodu pripreme, što znači da za čas možete imati impresivno jelo na stolu

Svi koji vole talijanske suhomesnate proizvode jednostavno moraju isprobati ove tortelline spremljene od bresaole, koje je u sklopu editorijala za ljetni broj magazina Dobra hrana pripremila naša suradnica Anita Šarić. Slani, kremasti, bogatog okusa i vizualno atraktivni, mogu biti zabavno predjelo, a poslužite li ih na lisnatoj salati poput rukole, mogu funkcionirati i kao glavno jelo. Iako ih se zapravo s lakoćom može spremati cijele godine, u ovo ljetno vrijeme će posebno oduševiti zato što ih možete pripremiti unaprijed i onda poslužiti na veselom okupljanju u prirodi.

image
Neja Markičević/Cropix

Bresaola tortellini

100 g tanko narezane bresaole
100 g krem sira (poput mascarponea)
50 g naribanog Pecorina Romana
naribana korica jednog limuna
sok pola limuna
1 žličica sitno sjeckanog bosiljka
prstohvat soli i papra

image
Neja Markičević/Cropix

Krem sir i Pecorino Romano pomiješajte. Dodajte sitno nasjeckani bosiljak, koricu i sok limuna te posolite i popaprite. Sve zajedno dobro sjedinite i smjesom punite bresaolu tako da stavite malu žličicu nadjeva u sredinu svake šnite bresaole. Presavijte je preko nadjeva da dobijete polukrug i pritisnite rubove da se zalijepe. Spojite krajeve oko prsta i pritisnite da dobijete oblik tortellina. Poslužite na rikoli i listićima parmezana te lagano prelijte maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:36