Svi koji vole talijanske suhomesnate proizvode jednostavno moraju isprobati ove tortelline spremljene od bresaole, koje je u sklopu editorijala za ljetni broj magazina Dobra hrana pripremila naša suradnica Anita Šarić. Slani, kremasti, bogatog okusa i vizualno atraktivni, mogu biti zabavno predjelo, a poslužite li ih na lisnatoj salati poput rukole, mogu funkcionirati i kao glavno jelo. Iako ih se zapravo s lakoćom može spremati cijele godine, u ovo ljetno vrijeme će posebno oduševiti zato što ih možete pripremiti unaprijed i onda poslužiti na veselom okupljanju u prirodi.
Bresaola tortellini
100 g tanko narezane bresaole
100 g krem sira (poput mascarponea)
50 g naribanog Pecorina Romana
naribana korica jednog limuna
sok pola limuna
1 žličica sitno sjeckanog bosiljka
prstohvat soli i papra
Krem sir i Pecorino Romano pomiješajte. Dodajte sitno nasjeckani bosiljak, koricu i sok limuna te posolite i popaprite. Sve zajedno dobro sjedinite i smjesom punite bresaolu tako da stavite malu žličicu nadjeva u sredinu svake šnite bresaole. Presavijte je preko nadjeva da dobijete polukrug i pritisnite rubove da se zalijepe. Spojite krajeve oko prsta i pritisnite da dobijete oblik tortellina. Poslužite na rikoli i listićima parmezana te lagano prelijte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....