Na prošlotjednom humanitarnom buvljaku održanom u zagrebačkom parku Ribnjak, u sklopu Art parka, isprobali smo čitav niz delicija domaćih blogera i zaljubljenika u kuhanje, a među one koje su nam se svidjele najviše ubrajamo i financiere Filipa Matoka iz slastičarnice Gibanica, smještene na zagrebačkoj Branimirovoj. Njegovi su slatki zalogaji s malinama, naime, s pladnja nestali među prvima pa smo ga odmah zamolili recept kako bismo ih mogli rekreirati kod kuće. Filip nam je pojasnio kako su u pitanju nježni francuski biskvit kolači s bademovim brašnom i dodatkom malina koje daju dozu svježine te kako su prilično jednostavni za pripremu. Recept ostavljamo u nastavku.
Za financiere s malinama će vam trebati:
300 g maslaca
250 g šećera u prahu
300 g bademova brašna
80 g glatkog brašna
230 g bjelanjaka
Ekstrakt vanilije po želji
Priprema:
Maslac stavite u tavu ili zdjelu i pustite da poprimi boju i orašasti miris. Ohladite ga do sobne temperature. U zdjelu stavite sve suhe sastojke, dodajte maslac i na kraju bjelanjak (nije ga potrebno miksati). Sve zajedno pomiješajte i stavite u kalupe za muffine. Dodajte voće po želji, u ovom slučaju maline, a dodati možete i pastu od orašastih plodova po želji. Pecite na 180 stupnjeva oko 12 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....