Idealno za grickanje

Ovi će keksi s medom i pistacijama nestati za čas pa nema smisla čekati - odmah krenite raditi novu turu

Poslužite ovu poslasticu uz čaj ili kavu, spakirajte ih u ukrasnu kutijicu i poklonite za blagdane ili u njima uživajte ravno iz lima za pečenje

Kada smo u žurbi, nekad je najednostavnije zamijesiti klasično tijesto za kekse, pustiti ga da malo odstoji i potom nabrzinu oblikovati keksiće, bez puno kompliciranja i dekoriranja. Sve što trebate učiniti da oni budu još ukusniji jest posipati ih usitnjenim pistacijama ili bademima, ispeći ih i pustiti da se ohlade. Ako uspijete izdržati da ih poskrivečki ne potamanite dok su još vrući!

Keksi s medom i pistacijom

1 jaje
100 g maslaca sobne temperature
160 g pistacija
bademi za posipanje
2 žlice meda
160 g brašna
1 žličica kvasca
80 g smeđeg šećera

image
Muralinath/Getty Images/istockphoto

Usitnite očišćene pistacije. U zdjeli pomiješajte omekšali maslac sa smeđim šećerom. Dodajte razmućeno jaje i med. Dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali s kvascem i većinom usitnjenih pistacija. Pomiješajte tek toliko da se sastojci povežu. Oblikujte kuglice veličine oraha i grube teksture, pritisnite ih dlanom, utisnite u njih ostatak pistacija i stavite ih na pola sata u zamrzivač. Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim obložite papirom za pečenje, rasporedite kekse s dovoljno razmaka i pecite do 15 minuta, prateći kako mijenjaju boju kako ne bi zagorjeli. Izvadite iz pećnice i pustite ih da se kratko hlade na limu pa ih prebacite na rešetku da se nastave hladiti pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:09