Kada smo za jedno kućno druženje pripremili ove jednostavne pogačice, nestale su u trenu i od tada su najtraženija grickalica među našom ekipom. Najbolje od svega, priprema je brza i jednostavna pa tako u toplim pogačicama možete uživati već unutar sat vremena. Dizanje tijesta nije potrebno i dovoljno ga je tek kratko odmoriti u hladnjaku kako bi se maslac stisnuo, a zatim ih poslužiti možete uz omiljene dipove i namaze, poput primjerice pileće ili tuna paštete, ali i samostalno, kao grickalicu uz čašu vina ili piva.
Trebat će vam:
500 g svježeg sira
250 g oštrog brašna
250 g glatkog brašna
275 g maslaca
1/2 vrećice praška za pecivo
sitna sol
krupna sol
kim ili sezam
1 jaje
Priprema:
Od brašna, praška za pecivo, maslaca i svježeg sira zamijesiti tijesto, umotati ga u prozirnu foliju i ostaviti sat, dva u hladnjaku. Ako vam se žuri, preskočite taj postupak. Razvaljajte tijesto na par milimetara debljine pa pomoću čaše ili kalupa režite pogačice i složite ih na papir za pečenje. Premažite svaku umućenim jajetom te pospite krupnom soli i kimom ili sezamom. Pecite na 180 stupnjeva oko deset minuta dok malo ne dobiju boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....