Kada pričamo o brzo gotovim i jednostavnim poslasticama, ne morate tražiti dalje od ovih čokoladnih pločica! Osnovna namirnica je tamna čokolada, a dodatke određujete sami - želite li da to budu krupno ili sitno rezani bademi, pistacije, lješnjaci, hoćete li otopljenu čokoladu posipati mrvicama kokosa, po njima položiti tanko narezano kandirano ili sušeno voće ili ih samo posipati s malo soli. Uz malo vježbe ove šarene čokoladne diskove, koji se na francuskom nazivaju mendiants, moći ćete pretvoriti i u atraktivan poklon koji će razveseliti ljubitelje čokoladica.
Šareni čokoladni diskovi
170 g tamne čokolade
pistacije
bademi
lješnjaci
usitnjeno sušeno voće (brusnice, marelice, grožđice)
usitnjeno kandirano voće (korica limuna, korica naranče)
morska sol
Otopite čokoladu na pari. Jednom kad je otopljena, na tanki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje žlicom rasporedite tekuću čokoladu tako da ostavite razmak između budućih diskova. Lupnite limom o radnu površinu jednom ili dvaput da se čokolada rasporedi u tanke diskove promjera od oko 5 cm. Dok je čokolada još tekuća, pospite narezanim orašastim voćem kao što su pistacije, bademi, lješnjaci i slično, dodajte po želji sušeno ili kandirano voće te pospite sve s malo soli. Stavite kratko u hladnjak da se čokolada stegne. Osim što efektno izgleda na stolu, ova slastica može se pakirati kao jestivi božićni poklon.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....