Jako dobro jelo

Ove bezmesne mašnice s umakom od bundeve i parmezanom mogli bismo jesti svaki dan

 Anamomarques/Getty Images/istockphoto
Tjestenina je mnogima comfort food, no u njoj ne treba biti ni meso, a ni plodovi mora da bi bila dobra, ovaj recept je dokaz

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 35 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

2 žlice maslinova ulja
1 luk
2 režnja češnjaka
500 g bundeve
50-100 ml punomasnog mlijeka
2 žlice pirea od rajčice
2 žlice mascarponea
350 g tjestenine
40 g ribanog parmezana
sol i papar

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i pržite narezani luk s prstohvatom soli 10-15 minuta dok ne omekša i ne postane proziran. Dodajte zdrobljeni češnjak i pržite još minutu. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

U međuvremenu kuhajte bundevu narezanu na kockice u loncu s kipućom slanom vodom 10-15 minuta, dok ne omekša. Ocijedite i prebacite u blender. Miksajte s 50 ml mlijeka i pečenim lukom dok smjesa ne bude potpuno glatka, postupno dodajući još mlijeka prema potrebi (možda vam neće trebati sve mlijeko).

Prebacite u veliku tavu, dodajte pire od rajčice i mascarpone, i kuhajte na laganoj vatri.

Skuhajte tjesteninu u velikoj posudi s kipućom, slanom vodom prema uputama na pakiranju. Ocijedite, čuvajući šalicu vode od kuhanja.

Prelijte tjesteninu umakom od bundeve, parmezanom i vodom od kuhanja koju ste sačuvali. Začinite prema potrebi, i pospite dodatnim parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 05:22