Pripremite porciju više

Ovako pripremljenom batatu nećete odoljeti, tajna je u namirnici koju možda s njim još niste probali

 Olgamiltsova/Getty Images
Pečeni batat s kobasicom u isto je vrijeme i slatko i moćno jelo koje bi vam se moglo svidjeti ako volite bogate okuse

Priprema: 10 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

3-5 batata
2 para kobasica
topivi sir po želji
povrće po želji
1 manje pakiranje grčkog jogurta
maslinovo ulje
pola limuna
1 šaka začinskog bilja (peršina, kopra...)
sol i papar

Priprema:

Batat prerežite popola, natrljajte ga maslinovim uljem i solju pa pecite u pećnici 20-ak minuta na 200 Celzijevih stupnjeva (ili dok ne omekša). Izvadite ga, unutrašnjost blago pritisnite vilicom pa po njemu pospite na kolutiće narezanu kobasicu. Dodati možete i sir i povrće po želji. Ponovno ubacite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta. Poslužite s umakom od jogurta, soli, papra, maslinova ulja, limunova soka i začinskog bilja po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 03:00