Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
4 srednja batata
400 g slanutka iz limenke
2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice kumina, korijandera, cimeta, dimljene (ili obične) paprike
1 prstohvat morske soli ili limunov sok (po želji)
60 g tahinija
1 žlica limunova soka
1 žličica sušenog kopra
3 režnja češnjaka
nezaslađeno bademovo mlijeko
sol po potrebi
5-6 cherry rajčica
malo peršina
1 mali crveni luk
30 ml soka od limuna
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite veliki lim za pečenje papirom.
Operite i oribajte batate i prerežite ih na pola po dužini.
Isprani i ocijeđeni slanutak prelijte maslinovim uljem i začinima pa stavite na lim za pečenje.
Premažite batat s malo maslinovog ulja i stavite prerezanom stranom prema dolje na isti lim za pečenje.
Dok se batat i slanutak peku, pripremite umak: pomiješajte tahini, limunov sok, kopar, usitnjeni češnjak i sol te razrijedite po želji s malo bademovog mlijeka.
Nakon otprilike 25 minuta u pećnici, a nakon što batat omekša, a slanutak porumeni izvadite lim za pečenje.
Okrenite batat i malo izdrobite njegovu sredinu. Zatim posipajte slanutkom, umakom, usitnjenim lukom, peršinom i rajčicom. Dodatno začinite sokom od limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....