PROBAJ OVO

Ovakav desert od pistacije i šumskog voća možete napraviti i kod kuće, evo kako

Priprema je nešto složenija, no prema receptu sinjske slastičarke Mirjane Šošo ispast će vam kao u slastičarnici

Za kremu će vam trebati:

46 dag vrhnja
23 dag šećera
0,70 dag želatine
35 dag bijele čokolada
19 dag kakaova maslaca
10 dkg paste od pistacija
korice cimeta

Priprema:

Uskuhati vrhnje, šećer i koricu cimeta. Ostaviti 5 minuta, pa još jednom uskuhati. Preliti preko čokolade i želatine. Izblendati. Dodati vrhnje, pastu od pistacija i ponovno izblendati. Kremu koristiti tek sutradan, a prethodno je istući.

Za umetak od šumskog voća:

120 g pirea od šumskog voća
20 g šećera
3 g (1,5 listića) želatine.

Za mousse od kreme chantilly:

vrhnje 235 g 35%
40 g želatine
200 g bijele čokolade
30 g kakaova maslaca
500 g vrhnja

Priprema:

Ugrijati vrhnje. Preliti preko bijele čokolade, želatine i kakao maslaca. Dodati ostatak vrhnja i ponovno izblendati. Ostaviti u hladnjaku barem 12 sati prije korištenja.

Za biskvit:

6 jaja, 40 + 60 g šećera
50 g paste od pistacija
70 g mljevenih badema
30 g oštrog brašna
30 g maslaca
2 žlice praška za pecivo

Priprema:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke miksati s 40 g šećera. Žumanjke istući sa 60 g šećera. U tučenu smjesu dodati istopljeni maslac, pastu od pistacija, bademovo i oštro brašno i prašak za pecivo. Lagano dodati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 Celzijevih stupnjeva 13-14 minuta.

Za mirror glaze:

150 g vode
300 g šećera
300 g glukoze
160 g želatin-mase
300 g bijele čokolade
200 g kondenziranog mlijeka

Priprema:

Vodu, šećer i glukozu ugrijati na 103 stupnja. Preliti sirup preko želatine, bijele čokolade i kondenziranog mlijeka, izblendati i dodati boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 23:41