Za kremu će vam trebati:
46 dag vrhnja
23 dag šećera
0,70 dag želatine
35 dag bijele čokolada
19 dag kakaova maslaca
10 dkg paste od pistacija
korice cimeta
Priprema:
Uskuhati vrhnje, šećer i koricu cimeta. Ostaviti 5 minuta, pa još jednom uskuhati. Preliti preko čokolade i želatine. Izblendati. Dodati vrhnje, pastu od pistacija i ponovno izblendati. Kremu koristiti tek sutradan, a prethodno je istući.
Za umetak od šumskog voća:
120 g pirea od šumskog voća
20 g šećera
3 g (1,5 listića) želatine.
Za mousse od kreme chantilly:
vrhnje 235 g 35%
40 g želatine
200 g bijele čokolade
30 g kakaova maslaca
500 g vrhnja
Priprema:
Ugrijati vrhnje. Preliti preko bijele čokolade, želatine i kakao maslaca. Dodati ostatak vrhnja i ponovno izblendati. Ostaviti u hladnjaku barem 12 sati prije korištenja.
Za biskvit:
6 jaja, 40 + 60 g šećera
50 g paste od pistacija
70 g mljevenih badema
30 g oštrog brašna
30 g maslaca
2 žlice praška za pecivo
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke miksati s 40 g šećera. Žumanjke istući sa 60 g šećera. U tučenu smjesu dodati istopljeni maslac, pastu od pistacija, bademovo i oštro brašno i prašak za pecivo. Lagano dodati snijeg od bjelanjaka. Peći na 180 Celzijevih stupnjeva 13-14 minuta.
Za mirror glaze:
150 g vode
300 g šećera
300 g glukoze
160 g želatin-mase
300 g bijele čokolade
200 g kondenziranog mlijeka
Priprema:
Vodu, šećer i glukozu ugrijati na 103 stupnja. Preliti sirup preko želatine, bijele čokolade i kondenziranog mlijeka, izblendati i dodati boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....