7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan spremite varivo s lećom i kobasicom, pitu od piletine i šampinjona te sočne burgere

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Svaki dan jedan dobar prijedlog što pojesti za ručak ili večeru od sezonskih namirnica

Novi tjedan je pred nama i s njime stiže sedam novih ideja što ponijeti za ručak i spremiti obitelji i prijateljima kada krene vikend. Započnite tjedan zasitnom salatom od krumpira i jaja koja je čak ukusnija hladna. Utorak neka bude dan za čišćenje hladnjaka pa složite brzu rižu u woku s ostacima povrća da se ništa ne baci. Za srijedu predlažemo da složite jelo koje se jede žlicom: varivo s lećom i kobasicom. Četvrtak nastavite s grahoricama pa zapecite široki bijeli grah s paprikom. U petak se ponovno poslužite pećnicom i složite jako hrskavi sendvič s tunom. Subota neka bude dan za mesnu pitu s lisnatim tijestom, a nedjelja dan za druženje oko roštilja. Složite razne umake i salate pa neka si svatko složi svoj idealni burger!

image
Dreamer Company/Getty Images/istockphoto

PONEDJELJAK

Krumpir-salata može biti puno više od priloga, a kada je nadopunite kuhanim jajima, špinatom i drugim povrćem, može postati zasitan obrok koji ćete bez zadrške ponijeti na posao za ručak. Nemojte zaboraviti složiti i ukusni umak: iskoristite grčki jogurt i u njega dodajte omiljene začine!

KRUMPIR SALATA S JAJIMA I ŠPINATOM

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

UTORAK

U ovo brzo i jednostavno jelo od riže možete ubaciti razne ostatke povrća iz hladnjaka i odlično će funkcionirati pa si dajte mašti na volju i neka se u vašem woku nađu gljive, kukuruz, papričice, sitno narezana mrkva i slične namirnice.

RIŽA S GLJIVAMA, MRKVOM I GRAŠKOM

image
Ravsky/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Barem jedan dan u tjednu godi pojesti bogato jelo poput guste juhe, gulaša ili variva, a najbrži način kako dodati malo mesa u takvo jelo su kobasice! Ovisno volite li više blage ili one fine ljutkaste, prvo ih ispecite pa preko njih prelijte temeljac i dodajte povrće po želji te kuhajte dok ono ne omekša.

VARIVO S LEĆOM I KOBASICOM

image
Eduardo1961/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ako vam je leća od dana ranije otvorila apetit za grahorice, bez brige, imamo recept za vas. Zašto ne biste pripremili pečeni grah iz konzerve s paprikom? Umjesto dugog namakanja, poslužite se konzerviranim grahom, a odličan izbor je veliki bijeli grah.

GRAH S PEČENOM PAPRIKOM

image
Elena_danileiko/Getty Images/istockphoto

PETAK

Riba petkom ne mora nužno biti ozbiljno jelo s blitvom i krumpirom. Umjesto cijelog komada ribe ili neke riblje juhe, pripremite otvoreni sendvič s tunom i sirom koji ćete zapeći u pećnici.

OTVORENI SENDVIČI S TUNOM I SIROM

image
Lauripatterson/Getty Images

SUBOTA

Vrijeme je da izvadite pakiranje lisnatog i za subotnji ručak ispečete sočnu pitu s otkoštenim batacima, svježim gljivama i porilukom. Za ovaj recept treba vam posuda koja može i na štednjak gdje ćete pripremiti ukusni nadjev, ali i u pećnicu da se tijesto koje ćete preko nadjeva posložiti ispeče.

PITA S PILETINOM, GLJIVAMA I PORILUKOM

image
Haoliang/Getty Images

NEDJELJA

Okupite društvo ovu nedjelju na sočnim burgerima s hrskavom slaninom, raznom salatom i ljutkastim umakom pa zapecite meso na roštilju i neka si svatko slaže svoj idealni burger. Dobra zabava zajamčena!

SLASNI BURGERI

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:43