TJEDNI MENI

Ovaj tjedan kuhamo jelo s grahom za dva dana, radimo pogaču s krumpirom i pečemo lungić

 Veselovaelena/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na meniju je i zapečeno kremasto povrće, pečena mrkva, zdjela s lososom i brza tjestenina s porilukom

Sada već tradicionalno, ponedjeljak označava dan kada je na redu priprema jelovnika za naredne dane. Tjedan tako započinjemo kremastim zapečenim povrćem, nastavljamo pečenom mrkvom s lećom ili ječmom, a zatim sredinom radnog tjedna radimo kombinaciju mljevenog mesa, kukuruza i graha na žlicu. Tjedan nastavljamo s brzom tjesteninom s porilukom i piletinom, radimo i zdjelu s lososom, a vikend smo rezervirali za punjenu pogaču s krumpirom i sočan lungić u medu i senfu. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Iako cvjetaču i brokulu ne ubrajamo u omiljeno povrće, kada ih pripremite na ovaj način, svi za stolom mogli bi tražiti porciju više. Ovo jelo možete poslužiti tek uz zdjelu zelene salate, ali i uz priloge kao što je pire krumpir ili jednostavna riža.

KREMASTO ZAPEČENO POVRĆE

image
Helin Loik-tomson/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Utorak je dan kada mrkvu pretvaramo u zvijezdu stola. Sve što će vam trebati je nekoliko sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće, a kada je mrkva gotova, poslužite je uz leću ili ječam i umak od grčkog jogurta.

PEČENA MRKVA S LEĆOM ILI JEČMOM

image
Sveta_zarzamora/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Jelo na žlicu kojem se često vraćamo je ono u kojem spajamo mljeveno meso, grah i kukuruz. Osim što je odličan ručak uz, primjerice, rižu ili tostirani kruh, ostatke možete spremiti u hladnjak pa ih idući dan poslužiti u tortiljama.

MLJEVENO MESO, GRAH I KUKURUZ NA ŽLICU

image
Veselovaelena/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Kada, pak, tražite ideju za brzi ručak, ova tjestenina s porilukom i piletinom bit će više nego dobra opcija. Priprema će vam oduzeti tek 10-ak minuta, a zajedno s kuhanjem, bit ćete gotovi za 30 minuta.

TJESTENINA S PORILUKOM I PILETINOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

PETAK

Ovog petka preskačemo frigane lignje i oslića i radimo zdjelu s rižom i lososom. Osim lososa, koristiti možete i tunu, a ako izbjegavate sirovu ribu, kockice možete kratko zapeći i poslužiti uz ostale dodatke.

ZDJELA S LOSOSOM

image
Luchezar/Getty Images

SUBOTA

Subota je dan kada volimo zaprljati ruke i uzeti si nešto više vremena za pripremu jela koja volimo. Ovog puta zato radimo slasnu punjenu pogaču s mozzarellom i krumpirom koja će se odlično složiti uz nareske po želji, a bit će ukusna i već sama za sebe, uz čašu vina.

POGAČA S KRUMPIROM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Klasičan, a ipak malo drugačiji, za nedjeljni ručak radimo lungić s medom i senfom i poslužujemo uz fini, slasni pečeni krumpir. Uz sve to, trebat će vam još samo zdjela sezonske salate i ručak je gotov.

LUNGIĆ SA SENFOM I MEDOM

image
Ezumeimages/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:27