Ovotjedni meni otvaramo jednostavnim, kremastim pilećim curryjem, a zatim nastavljamo istom takvom tjesteninom koja će se posebno svidjeti onima koji vole dobru carbonaru. Sredinom radnog tjedna odlučili smo se upustiti u pripremu fine mesne pite, a u četvrtak radimo brzinske, slatko kiselkaste tortilje s mangom i piletinom. Krajem radnog tjedna na meniju je brzinska salata, dok za vikend pripremamo pečeni losos s medom i senfom te kraljevski gulaš.
PONEDJELJAK
Kremasti pileći curry dobra je ideja kada vam se jede nešto kremasto i utješno, a dodatan plus je i to da je cijeli ručak gotov u 30-ak minuta. Osim piletine, u curry uvijek možete ubaciti i povrće koje vam se mota po hladnjaku, a zatim sve poslužiti uz jednostavnu kuhanu rižu.
PILEĆI CURRY S KOKOSOVIM MLIJEKOM
UTORAK
Ako volite carbonaru, ova tjestenina s kozicama mogla bi vam se posebno svidjeti. Najbolje od svega, da biste dobili lijepi, svilenkasti umak neće vam trebati vrhnje za kuhanje već samo nekoliko sastojaka koje sigurno imate u hladnjaku.
SRIJEDA
Ako ste, pak, raspoloženi za malo zahtjevniju pripremu ručka, razmislite o tome da napravite domaću pitu. Razvucite tijesto preko cijelog stola, napunite ga smjesom od mesa pa ispecite i sve zajedno pretvorite u najslasnije zalogaje.
ČETVRTAK
Nakon mesne pite, na redu je nešto laganiji ručak - tortilje s mangom i piletinom. Mango će ovom jelu dati slatkoću, avokado kremoznost, a piletina će vas zasititi. Isprobajte!
PETAK
Ideja za salatu nikad dovoljno. Ovih dana radimo ovu jednostavnu s kvinojom i feta sirom i maslinama, a po potrebi i želji dodajemo i malo tune ili druge ribe iz konzerve.
QUINOA SALATA S FETA SIROM I MASLINAMA
SUBOTA
Riblji petak ovog smo tjedna prebacili na subotu i radimo jednostavan, a tako aromatičan i ukusan pečeni losos s medom i senfom. Najbolje se slaže s rižom na maslacu, ali dodati mu možete i kakav drugi, vama draži prilog.
NEDJELJA
Umjesto pečenja, ove nedjelje radimo dobar gulaš. Kuhamo pun lonac tako da nam koja porcija ostane i za gablec na poslu u ponedjeljak i poslužujemo ga s domaćim kruhom. Nema boljeg!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....