Trebat će vam:
5 režnjeva češnjaka
¼ žličice šafrana
½ žličice đumbira u prahu
1 žličica slatke crvene paprike
½ žličice mljevenog kima
½ žličice kurkume
sol i papar
6 pileća zabatka i 6 krilca
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
3 srednja luka
1 štapić cimeta
8 kalamata maslina
8 zelenih maslina
1 veliki ili 3 manja usoljena limuna
240 ml pilećeg temeljca l sok pola limuna
1 žlica usitnjenog peršina
Priprema:
Pomiješajte usitnjeni češnjak, šafran, đumbir, papriku, kim i kurkumu. Dodajte žličicu sol i papar. Istrljajte piletinu s pripremljenom mješavinom začina, prekrijte je i stavite u hladnjak da se marinira od tri do četiri sata. U tavi s debelim dnom zagrijte ulje. Dodajte piletinu i pecite sa svih strana dok ne posmeđi. Maknite s tave na tanjur. U tavu dodajte na tanke trakice narezani luk i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta uz miješanje dok lagano ne posmeđi. Dodajte štapić cimeta. Vratite piletinu u tavu. Rasporedite po tavi očišćene i narezane masline. Usoljene limune razrežite na četvrtine, uklonite pulpu i koricu narežite na trakice te dodajte u tavu. Pomiješajte sok od svježeg limuna i pileći temeljac pa prelijte preko piletine. Poklopite i stavite na nisku vatru te kuhajte oko 30 minuta dok piletina ne bude gotova. Pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....