Za raskošnu salatu nije dovoljno samo dobro odabrati lisnato povrće, nego i ukusne dodatke. Ne zaboravite iskoristiti orašaste plodove, kao ni voće koje će salati dati svježinu, dok će fini sirevi kao što je, primjerice, gorgonzola, dodatno oplemeniti vašu salatu.
Salata od kruške, gorgonzole, oraha i borovnica
Priprema: 30 minuta • Kuhanje: - • Porcije: 4
Trebat će vam:
125 g oraha
2 žlice meda
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/2 žličice sitno naribane narančine korice
450 g salate po izboru
50 g svježih borovnica
1 srednja kruška
1/2 šalice oraha glaziranih medom
65 g gorgonzole
Zagrijte pećnicu na 150 °C i pomaknite rešetku u donji dio pećnice. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Pomiješajte orahe, med, cimet i koricu naranče. Ravnomjerno rasporedite po pripremljenom limu za pečenje. Pecite 15 minuta. Izvadite iz pećnice, promiješajte orahe i pecite još 15 minuta. Pripazite na njih da ne zagore. Izvadite ih iz posude i prebacite na dasku za rezanje da se ohlade, pazeći da razbijete veće grudice. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte opranu salatu, borovnice, tanko narezane kruške i pečene orahe. Dodajte namrvljenu gorgonzolu i ponovno promiješajte. Dodajte preljev prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....