RECEPT ZA 15 MINUTA

Osvježavajuća hladna salata od rajčica, slanutka, grčkog jogurta i tjestenine

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je svoje omiljene i vrlo jednostavne recepte s rajčicom

pola pakiranja tjestenine (vrsta po želji)
1 krastavac salatar
2 velike svježe rajčice
1 manji ljubičasti luk
1 velika mrkva
1 pakiranje kuhanog slanutka
1 stručak svježeg bosiljka
1 manje pakiranje grčkog tipa jogurta
1 žlica senfa
sol i papar
1 limun
maslinovo ulje po želji

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix


Skuhajte tjesteninu al dente i isperite pod hladnom vodom, ostavite u cjedilu dok pripremate ostatak. Krastavac i rajčice operite, prepolovite, odstranite koštice žličicom i narežite na kockice. Mrkvu ogulite i naribajte na široj strani ribeža, a luk narežite na kockice. Slanutak isperite pod vodom i spojite ga s tjesteninom i povrćem. Napravite umak od jogurta, senfa, soli i papra, pa promiješajte sve s narezanim bosiljkom i koricom limuna. Po potrebi dodajte malo limunova soka ako jelu nedostaje kiseline i maslinovog ulja. Servirajte ohlađeno. Umjesto slanutka možete dodati i kukuruz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:10