Osso buco u umaku od rajčice

 Berislava Picek / Hanza Media

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 l suhog bijelog vina
  • 1 l pasirane rajčice
  • 250 ml goveđeg temeljca
  • brašno
  • teleća koljenica narezana na 4 komada (osso buco)
  • 30 ml maslinova ulja
  • sol, papar
  • Za sofrito:
  • 1,5 kg mrkve
  • 2 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 korijen celera
  • 30 ml maslinova ulja

Priprema

1. korak

Napravimo osnovni sofrito,u multipraktiku izmiksamo sve sastojke na sitne komade.

Zagrijemo maslinovo ulje i dodamo sofrito, pirjamo dok smjesa ne omekša. Podlijemo bijelim vinom i temeljcem, dodamo pasiranu rajčicu i kuhamo na laganoj vatri. Meso pobrašnimo s obje strane,posolimo i popaprimo.

2. korak

U dubokom loncu zagrijemo maslinovo ulje te meso popržimo s obje strane te izvadimo i ocijedimo. U isti lonac stavimo gotovi umak koji smo napravili prethodno, stavimo ocijeđeno meso, lagano promiješamo te kuhamo na laganoj vatri, sat do sat i pol, dok meso ne omekša. Poslužujemo uz rižoto alla milanese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 19:22