Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 l suhog bijelog vina
- 1 l pasirane rajčice
- 250 ml goveđeg temeljca
- brašno
- teleća koljenica narezana na 4 komada (osso buco)
- 30 ml maslinova ulja
- sol, papar
- Za sofrito:
- 1,5 kg mrkve
- 2 luka
- 4 češnja češnjaka
- 1 korijen celera
- 30 ml maslinova ulja
Priprema
1. korak
Napravimo osnovni sofrito,u multipraktiku izmiksamo sve sastojke na sitne komade.
Zagrijemo maslinovo ulje i dodamo sofrito, pirjamo dok smjesa ne omekša. Podlijemo bijelim vinom i temeljcem, dodamo pasiranu rajčicu i kuhamo na laganoj vatri. Meso pobrašnimo s obje strane,posolimo i popaprimo.
2. korak
U dubokom loncu zagrijemo maslinovo ulje te meso popržimo s obje strane te izvadimo i ocijedimo. U isti lonac stavimo gotovi umak koji smo napravili prethodno, stavimo ocijeđeno meso, lagano promiješamo te kuhamo na laganoj vatri, sat do sat i pol, dok meso ne omekša. Poslužujemo uz rižoto alla milanese.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....