Trebat će vam:
400 g mljevene junetine
4 žlice krušnih mrvica
1 jaje
2 režnja češnjaka
500 ml umaka od rajčice
1 žličica bosiljka
1 žličica origana
1 luk
prstohvat šećera
sol i papar
maslinovo ulje
2 baguette kruha
Mozzarella
Priprema:
Od mesa, jaja, krušnih mrvica i protisnutog režnja češnjaka napravite smjesu. Začinite soli i paprom pa dodajte i peršin. Napravite kuglice i zapecite ih na vrućem ulju. Maknite ih iz tave i na istoj masnoći pirjajte luk i češnjak. Dodajte pelate. Začinite soli, paprom, origanom i bosiljkom, dodajte i prstohvat šećera pa vratite okruglice i pustite da se krčkaju 40-ak minuta. Za to vrijeme pripremite kruh. Narežite ga na 3-4 komada iste duljine, svaki prepolovite i izdubite. Premažite maslinovim uljem i zapecite na tavi. Kada su okruglice gotove, dodajte po dvije okruglice u svaki komad kruha, pospite mozzarellom i ubacite u pećnicu kako bi se sve zajedno otopilo. Na kraju poslužite uz dodatke po želji, primjerice sitno sjeckani mladi luk.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....