SLASNO

Osim uz pire krumpir i tjesteninu, mesne okruglice možete poslužiti i u sendviču, evo kako

 Deposit Photos/
Zaboravite na klasične priloge i okruglice poslužite u hrskavom baguette kruhu...

Trebat će vam:

400 g mljevene junetine

4 žlice krušnih mrvica

1 jaje

2 režnja češnjaka

500 ml umaka od rajčice

1 žličica bosiljka

1 žličica origana

1 luk

prstohvat šećera

sol i papar

maslinovo ulje

2 baguette kruha

Mozzarella

Priprema:

Od mesa, jaja, krušnih mrvica i protisnutog režnja češnjaka napravite smjesu. Začinite soli i paprom pa dodajte i peršin. Napravite kuglice i zapecite ih na vrućem ulju. Maknite ih iz tave i na istoj masnoći pirjajte luk i češnjak. Dodajte pelate. Začinite soli, paprom, origanom i bosiljkom, dodajte i prstohvat šećera pa vratite okruglice i pustite da se krčkaju 40-ak minuta. Za to vrijeme pripremite kruh. Narežite ga na 3-4 komada iste duljine, svaki prepolovite i izdubite. Premažite maslinovim uljem i zapecite na tavi. Kada su okruglice gotove, dodajte po dvije okruglice u svaki komad kruha, pospite mozzarellom i ubacite u pećnicu kako bi se sve zajedno otopilo. Na kraju poslužite uz dodatke po želji, primjerice sitno sjeckani mladi luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:05