MOĆNA I JAKA

Osim u šalici, kavu volimo i u slasticama! Napravili smo brzi tart,biskvit kolač,tortu i sladoled

 Berislava Picek/Cropix
Odaberite svog favorita iz našeg editorijala, odvažite se i pripremite kolač, sladoled ili kremastu panna cottu s okusom kave

Čaroban miris koji s nestrpljenjem priželjkujemo svakog jutra upravo je onaj opojne svježe kave. Turska, filter, espresso… nije niti važno o kojoj je inačici riječ, bitan je trenutak užitka kada u ustima osjetimo taj božanstveni napitak. Mnogima je baš taj jutarnji ritual poticaj za dobar i uspješan radni dan.

Blagodati ispijanja kave nisu upitne, a ne postoji zapreka da njezin okus ukomponirate i u slastice. Sve njezine izvedenice možete koristiti u desertima, bitno ih je samo dobro spojiti s drugim sastojcima. Tako su, primjerice, tekuće kavovine idealne kao dodatak smjesi za kekse i biskvite ili kremama u kojima ćete koristiti želatinu ili nešto slično tome. Za kreme ili glazure na bazi mascarponea ili vrhnja za šlag bolje je koristiti onaj fini svilenkasti instant prah jer se fino otopi bez potrebe za dodatnom tekućinom.

Kava je baš poput čokolade, voli vrlo male količine soli. Dovoljno je sol staviti samo na vrh noža i dodati smjesi za intenzivniju i posebniju aromu. Jednako tako, kava se fino sljubljuje s voćem kao što su smokve, ali i s orašastim plodovima. Kavu možete koristiti u svim vrstama tijesta i krema. Oni koji žele baš intenzivan okus kave u kolaču, mogu količinu brašna za tijesto smanjiti za žlicu ili dvije pa tu količinu nadomjestiti mljevenom mješavinom za tursku kavu. Učinak je nevjerojatan. Kao što u jutarnji napitak dodajete razne začine kako biste svoju kavu dodatno aromatizirali, isto to možete učiniti i kada pripremate slastice. Cimet, kardamom, đumbir, anis, muškatni oraščić ili klinčić, što god odabrali u kombinaciji s kavom, stvorit će nezaboravan doživljaj na nepcu.

TART S KAVOM I ČOKOLADOM KOJI SE NE PEČE

image
Berislava Picek/Cropix

PANNA COTTA S KAVOM ZA KOJU ĆE VAM TREBATI SAMO ČETIRI SASTOJKA

image
Berislava Picek/Cropix

BISKVIT KOLAČ S LJEŠNJACIMA I SMOKVAMA

image
Berislava Picek/Cropix

OMBRE TORTA S KAVOM

image
Berislava Picek/Cropix

KEKSI S KREMOM OD SIRA

image
Berislava Picek/Cropix

SLADOLED OD KAVE

image
Berislava Picek/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:55