Trebat će vam:
2 vezice rotkvica
1 žlica maslaca
3 režnja češnjaka
začinsko bilje prema želji
sol i papar
Pećnicu zagrijte na 200 °C. Rotkvice očistite i prerežite ih na pola. U tavi najprije otopite maslac, dodajte sol i papar pa ubacite i rotkvice te ih lagano zapecite sa svih strana. Na kraju dodajte cijele režnjeve češnjaka, prebacite u pećnicu i pecite oko 20 minuta. Na pola pečenja bilo bi dobro preokrenuti rotkvice kako bi se zapekle sa svih strana. Na kraju ih pospite začinskim biljem prema želji.
Brzi prilog
Osim što ih možete jesti sirove i složene na salatu, rotkvice su odlične i pečene u pećnici
Kako biste malo zagolicali maštu svojih gostiju i iznenadili ih novim okusima, ubacite poznato korjenasto povrće u pećnicu
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....