Dok se pozdravljamo s divljima, kojih još doduše ima, na red su došle vrtne šparoge. Ubrajamo ih među najpopularnije i najzdravije proljetne plodove, a zbog svoje svestranosti dobro se slažu s velikim brojem sezonskih namirnica. Volimo ih tako spajati s graškom i bobom, rajčicama i gljivama, a posebno su slasne s grilla, uz dodatak samo nekoliko bazičnih sastojaka kao što su dobar sir, pršut ili slanina.
Trebat će vam:
400 g šparoga
2 pakiranja lisnatog tijesta
200 g pršuta
200 g sira po želji
1 jaje
2 žlice maslinovog ulja
Sezam
Sol
Priprema:
U plitkoj posudi najprije pomiješajte maslinovo ulje i sol pa u to uvaljajte šparoge. Lisnato tijesto podijelite na jednake pravokutne dijelove. Na dno svakog pravokutnika stavite pršut i sir, a zatim i šparoge. Uhvatite dva suprotna kraja pravokutnika i spojite ih u sredini. Premažite umućenim jajem i pospite sezamom ili drugim posipom po želji. Pecite na 210 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Poslužite kao predjelo ili grickalicu uz umak po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....