Iako nam je cijele godine dostupan u sušenoj, smrznutoj ili konzerviranoj verziji, najslađi je mladi i svježi kad je i najbogatiji hranjivim tvarima i najukusniji. Jednom ubran, grašak ima kratki vijek trajanja pa ako ga nećete odmah koristiti, poslužite se blanširanjem u kipućoj vodi dopet minuta kako biste ga pripremili za smrzavanje. Kad ga kupujete na tržnici, obratite pozornost na boju i čvrstoću mahuna te imajte na umu da su manja i mlađa zrna graška najčešće slađa i ukusnija, dok će ona starija biti tvrđa te ćete ih trebati dulje kuhati pa su stoga primjerenija za jela kao što su različita variva i juhe.
PROLJEĆE NA TANJURU
OMILJENI PROLJETNI GRAŠAK U GLAVNOJ ULOZI: Zelene bobice u osam provjereno dobrih recepata!
Iako naizgled skromna namirnica, mladi grašak bogat je vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima, a njegovom redovitom konzumacijom održava se zdravlje našeg imunološkog sustava i hrani organizam.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....