BLAGDANSKA SLASTICA

Okušajte se u pripremi ovih brzih kokos kuglica od četiri sastojka po receptu Ivane Čuljak

 Boris Kovacev/Cropix
Slastičarka Ivana Čuljak na svom je putovanju po svijetu upravo ovim kuglicama oduševila čak i Meksikance...

Trebat će vam:

500 g bijele čokolade
250 ml slatkog vrhnja
250 g kokosa + 100 g za ukrašavanje
150 g tostiranih badema

Priprema:

Slatko vrhnje stavite u lončić pa ga kuhajte do vrenja. Čim provrije, njime prelijte bijelu čokoladu koju ste natrgali na manje komade. Miješajte sve dok se čokolada ne otopi, a zatim dodajte i kokos te izmiješajte da do - bijete jednoliku smjesu. Ostavite u hladnjaku da se smjesa stisne. Bademe tostirajte u pećnici, raspore - đene u jednom sloju na limu za peče - nje, sedam minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Kada se smjesa ohladila, od nje obli - kujte kuglice od otprilike 15 grama. U svaku kuglicu stavite jedan badem pa uvaljajte u kokos. Ponovite dok ne potrošite svu smjesu. Držite na hladnom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 01:30