RADIMO FALAFEL

Okušajte se u pripremi hrskavih popečaka od slanutka pa ih ubacite u sendvič ili salatu

 Alvarez
U sendviču će se odlično složiti sa sezonskim povrćem i umakom na bazi grčkog jogurta, a u salati ih poslužite uz dressing od tahinija

Trebat će vam:

250 g suhog slanutka
3 češnjaka
1 žličica soli
1 žličica kumina
1 žličica korijandra
1 manji luk
1 šaka svježeg peršina
prstohvat kajenske paprike
prstohvat praška za pecivo
ulje za prženje
brašno po potrebi

Priprema:

Slanutak najprije potopite u većoj zdjeli s vodom, pustite da tako stoji preko noći, a zatim ga ocijedite i osušite. U blender ubacite slanutak, luk, češnjak, začine i peršin pa sve zajedno blendajte dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati. Ako je smjesa previše vlažna, dodati možete i koju žlicu brašna. Prebacite je u posudu i stavite u hladnjak, pustite da se stisne barem 15 minuta do pola sata. Žlicom oblikujte kuglice, zarolajte ih između dlanova pa ih stavite na tanjur. U većoj zdjeli zagrijte ulje i ubacujte kuglice. Pustite da se zarumene pa ih vadite iz ulja. Poslužite u sendviču, uz umak na bazi grčkog jogurta ili na salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:45