RUČAK PETKOM

Od tek nekoliko sastojaka napravite slasne riblje polpete i poslužite ih s grah salatom

 Brent Hofacker/
Osim s grah salatom, polpete možete poslužiti i s krumpir salatom ili drugim prilogom po želji

Trebat će vam:

400 g pečene ribe po želji

1 luk

2 jaja

krušne mrvice po potrebi

1 žlica svježeg kopra

sol i papar

1-2 konzerve graha

3-4 mlada luka

1 limun

1 žlice bučina ulja

Priprema:

Ribu najprije usitnite vilicom. Pomiješajte je zatim sa sitno sjeckanim lukom, dodajte sjeckani kopar, jaja koja ste najprije dobro umutili, sol i papar te žlicu ili dvije krušnih mrvica. Od dobivene smjese formirajte loptice i lagano ih spljoštite. Ako je smjesa previše rijetka, dodajte još krušnih mrvica, no pripazite da smjesa nije previše zbijena. Pljeskavice pecite na malo ulja sa svih strana dok ne dobiju boju. Dok se peku, napravite grah salatu. U zdjeli pomiješajte grah iz konzerve koji ste najprije isprali, dodajte sjeckani mladi luk, začinite soli, limunovim sokom i na kraju dodajte malo bučina ulja. Grah salatu poslužite s ribljim polpetama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 09:46