Trebat će vam:
400 g svježeg sira
60 g pinjola
2 tikvice
10 g nasjeckanog bosiljka
10 g nasjeckanog peršina
sol i svježe mljeveni crni papar
balzamični ocat
Priprema:
Ako je potrebno, svježi sir stavite u cjedilo, a njega namjestite preko zdjele pa ostavite da se ocijedi u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći. Stavite pinjole u suhu tavu. Tostirajte ih nekoliko minuta na umjerenoj vatri, redovito tresući tavu, dok lagano ne porumene. Stavite ih u zdjelu i ostavite da se ohlade. Tikvicama odrežite krajeve. Uz pomoć mandoline, gulilice za povrće ili samo oštrim nožem i mirnom rukom izrežite tikvicu po dužini na 5 mm tanke trakice. Zagrijte tavu dok se jako ne zagrije. Tikvice tanko premažite uljem. U serijama pecite trake od tikvica oko minutu sa svake strane, dok ne postanu mekane i ne dobiju lijepe pruge. Ostavite tikvice da se ohlade. U toj fazi možete ih pokriti i držati u hladnjaku do sljedećeg dana. Ocijeđeni svježi sir pomiješajte sa začinskim biljem i prženim pinjolima te dodatno začinite prema želji. Na kraj svake trakice od tikvice stavite punu žlicu svježeg sira i zarolajte. Poslužite ih takve kakve jesu, ili prelivene balzamičnim octom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....