JEFTINA RIBA

Od srdela napravite brzu, a raskošnu večeru, treba vam još samo palenta i malo dobre volje

 Marko Miscevic/Cropix
Poslužite ih sa sirom i rajčicom na zapečenoj palenti po našem provjerenom receptu

Palentu ovog puta skuhajte pa zapecite u pećnici s mlađim sirom po izboru, dodajte i pokoju slatku cherry rajčicu pa sve zajedno poslužite uz srdele koje ste očistili, filetirali i rastvorili u leptir. Ovako pripremljene srdele mogu biti odličan ručak ili večera, a poslužiti ih možete i kao finger food pa oduševiti ekipu za stolom već ovog vikenda. I ono najvažnije, poslužite ih uz čašu kvalitetnog vina. Recept donosimo u nastavku.

image
Marko Miscevic/Cropix

Trebat će vam:

1 šalica kukuruzne krupice

mlađi sir po izboru

10 srdela

1-2 veće rajčice ili 10-15

cherry

svježi bosiljak

sol

papar

maslinovo ulje

Priprema:

Skuhati palentu i izliti je u lim za pečenje u sloju debljine 1 cm. Kad se ohladi i stvrdne, izrezati na komade veličine 5 x 10 cm. Srdele očistiti od ljuske, odstraniti im glave i utrobu te ih pažljivo filetirati, odnosno izvaditi srednju kost i rastvoriti ih “na leptir”. Oguljene rajčice i sir narezati na kockice i pomiješati. Ploške palente posložiti na lagano nauljen lim (ili papir) za pečenje. Na svaki komad staviti žlicu kockica sira i rajčice te filete srdele. Posoliti, popapriti, posuti natrganim listićima bosiljka i pokapati maslinovim uljem. Peći desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Najbolje poslužiti još toplo.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 16:37