RUČAK NA ŽLICU

Od poriluka, špinata i krumpira napravite gustu, zasitnu krem juhu za brzi ručak usred tjedna

 Deposit Photos/
Obožavamo dobru krem juhu, a ova jednostavna zelena postaje čest odabir za brzi ručak kada su poriluk i špinat u sezonu

Trebat će vam:

1 poriluk

3 šake špinata

1 krumpir

temeljac ili voda

2 žlice kiselog vrhnja

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Poriluk nasjeckajte na sitno pa ga kratko pirjajte na maslinovu ulju. Dodajte nasjeckani krumpir, a zatim prelijte vodom ili temeljcem. Kuhajte dok krumpir ne omekša, a potom dodajte špinat. Kuhajte dok špinat ne povene, a zatim sve zajedno prebacite u blender, dodajte dvije žlice kiselog vrhnja, začinite solju i paprom i blendajte. Poslužite toplo uz kockice tostiranog kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:04