Trebat će vam:
2 veća batata ili krumpir
1 avokado
1 limun
1 mladi luk i rajčica (za avokado, po želji)
1 konzerva slanutka
1 žličica crvene mljevene paprike
cherry rajčice
1 grčki jogurt
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Batat dobro operite pa ga narežite na tanke ploške. Premažite ga maslinovim uljem i pospite soli. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10-20 minuta ili dok ne omekša, ovisi o debljini batata. Za to vrijeme avokado usitnite vilicom, začinite ga soli i paprom, dodajte limunova soka i po želji sitno sjeckanu rajčicu i mladi luk. Na tavi zagrijte malo maslinova ulja i dodajte slanutak, začinite soli i pospite crvenom paprikom pa pirjajte 2-3 minute. Dodajte i narezane cherry rajčice, pirjajte 2-3 minute, tek da poprime boju. Maknite s vatre. Jogurt pomiješajte s malo maslinova ulja i limunovim sokom, soli i paprom. Kada je batat gotov, nadjenite ga avokado umakom, pečenim rajčicama, slanutkom i prelijte umakom od grčkog jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....