Trebat će vam:
1 vezica rotkvica
5-6 glavica ljutike ili luka turopoljca
5-6 režnjeva češnjaka
1 žličica suhog timijana ili 3-4 grančice svježeg
sol i papar
kruh
maslinovo ulje
mladi luk
Priprema:
Rotkvice očistite i prepolovite, luk također, a režnjeve češnjaka ostavite u opni. Prebacite sve zajedno u posudu za pečenje, dodajte 2-3 žlice maslinova ulja, sol, papar i timijan. Dobro pomiješajte i ubacite u pećnicu na 30-ak minuta ili dok povrće ne omekša. Za to vrijeme na tavi tostirajte kruh koji ste premazali s malo maslinova ulja. Kada je povrće gotovo, pečeni češnjak istisnite iz opne i njime premažite kruh, a na to dodajte pečenu rotkvicu i ljutiku ili turopoljac. Pospite sitno sjeckanim mladim lukom, paprom i dodajte još malo maslinova ulja. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....