Sočno meso

Ni suha, a ni bezukusna: Ovako pripremljena svinjetina iz pećnice može i na restoranski meni

 Candice Bell/Getty Images/istockphoto
Obiteljska druženja su zabavna, ali domaćicama često znaju zadati muke jer treba smisliti što pripremiti za ručak. Ako ste se zasitili pečenog pileta, carskog pečenja ili govedine s restanim krumpirom i umakom od rajčice, ovo jelo će vam se svidjeti

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 1 sat • Porcija: 4

Trebat će vam:

2 lungića ili drugi komad svinjetine (a može čak i pileća ili pureća prsa)
1 šaka suncokretovih sjemenki
2 žlice maslaca
1 šaka peršina i kopra
1 žličica senfa
1 žličica meda
sol i papar
15 manjih krumpira
5 srednjih mrkva
1 veći luk

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte tostirane suncokretove sjemenke, sol, papar, med, senf, sitno sjeckano začinsko bilje i omekšali maslac. Dobivenom smjesom premažite meso, a u posudu u kojoj je bila marinada dodajte oprani i nasjeckani krumpir, luk i mrkvu. Sve dobro pomiješajte, dodajte ulja po potrebi i stavite u posudu za pečenje. Na to stavite komade mesa. Pecite 30-40 minuta na 200 stupnjeva. Kada je meso gotovo, izvadite ga, a povrće nastavite peći dok ne omekša. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:49