Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 500 g graha
- 3 kobasice
- 100 g slanine
- 2 luka
- 5 režnjeva češnjaka
- 2 mrkve
- 1 konzerva pelata
- maslinovo ulje
- sol i papar
- peršin i lovorov list
Priprema
1. korak
Grah namočite u vodi preko noći. Sutradan procijedite vodu pa ga stavite kuhati u veći lonac, pustite da voda zavrije pa ga ponovno procijedite. Novoj vodi za kuhanje dodajte 2-3 lovorova lista koji će ublažiti neželjeno nadimanje.
2. korak
Po želji možete dodati kost suhog mesa ili par šnita slanine. Kuhajte oko pola sata do 40 minuta, dok grah nije kuhan. Ocijedite. Drugi (veći) lonac stavite na srednje jaku vatru pa na žlici masti dinstajte sitno sjeckani luk dok ne postane staklast.
3. korak
Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i usitnjeni češnjak, kobasicu narezanu na kolutiće i kockice slanine. Dinstajte par minuta pa podlijte pasiranom rajčicom. Kuhajte desetak minuta pa ubacite prokuhani grah.
4. korak
Sve zalijte vodom ili temeljcem, dovoljno da prekrije mahunarke i povrće. Začinite solju i paprom pa kuhajte dok mrkva i luk u potpunosti ne omekšaju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....