4 žlice maslaca 3 velike glavice luka sol, svježe mljeveni papar 120 ml bijelog vina 240 ml pilećeg temeljca 480 ml goveđeg temeljca 8 grančica majčine dušice za kuhanje te nekoliko za kruh 1 baguette 400 g tvrdog kravljeg sira gruyere |
U zagrijanu posudu staviti maslac te dodati luk izrezan u obliku mjeseca, pržiti ga dok ne poprimi žutu boju. Posoliti, popapriti te dodati bijelo vino i kuhati minimalno tri minute. Zatim dodati pileći i goveđi temeljac te grančice majčine dušice. Kad prokuha, kuhati na laganoj vatri 20 minuta. Maknuti s vatre te iz juhe izvaditi majčinu dušicu. Kruh izrezati na kriške te svaku posuti naribanim tvrdim kravljim sirom, oko pola žlice na svaki komad. Staviti u zagrijanu pećnicu na 1 - 2 minute da se sir otopi, a kruh dobije zlatnu boju. U zdjelicu servirati juhu te staviti prepečeni kruh s dodatkom majčine dušice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....