U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.
Nakon risotta s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, pa onog s sa smokvama i pršutom, u novom nastavku našeg novog video specijala priprema nam risotto sa škampima i narančom (možete je zamijeniti i mandarinom). Riječ je o kremastom jelu punom okusa mora koji biste mogli poslužiti na svakom obiteljskom okupljanju ili svečanijem objedu.
Ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo.
Međutim, kod pripreme ovog risotta koristili smo, naravno, temeljac od ljuštura i glave škampa, a posebnu kremoznost jelu dala je jedna pomno odbarana namirnica.
Pogledajte video pripremu!
Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....