HRSKAVO I SLASNO

Napravite štrudle u malom, hrskave rolice punjene svježim sirom i špinatom

 Igor Dutina/
Umjesto rolanja klasične štrudle, tijesto podijelite na manje komade, zarolajte i pecite dok ne postane hrskavo

Trebat će vam:

1 pakiranje kora za savijače

100 g maslaca

2 žlice ulja

400 g svježeg sira

1 jaje

300 g svježeg špinata

Sol

Priprema:

Špinat očistite pa ga bacite na malo dobro zagrijanog maslinovog ulja. Pustite da povene i maknite ga s tave. Nasjeckajte ga na sitno, pustite da se ohladi i pomiješajte sa svježim sirom, vrhnjem i jajem. Začinite soli. Svaki list tijesta za savijače prepolovite, premažite ga otopljenim maslacem koji ste pomiješali s uljem i premažite koru. Koru zatim presavinite na pola i premažite je dobivenom smjesom od sira, zarolajte kako biste dobili rolice, i još jednom ih premažite maslacem i uljem. Ako želite, krajeve možete zavrnuti prema unutra, kao kod motanja sarme. Pecite ih oko 20 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprime lijepu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 15:14